mandag 13. juli 2009

Noen praktiske opplysninger

- Nytt av i år er at de har fått minibank på hotellet, du kan ta ut Tyrkiske Lira.

- Solen er veldig sterk her, særlig midt på dagen, start med solfaktor 30 - 50 og smør dere hver gang dere har badet, eller hver 1. - 2. time. Det er ikke noe gøy å være solbrent.
Det kan også være lurt å ha på seg en solhatt og solbriller midt på dagen, selv i bassenget, vannet reflekterer solen mye.

- Drikk rikelig med vann, og husk at øl, kaffe og te er vanndrivende,så drikk vann innimellom de drikkene også. Pass ekstra godt på at barn får i seg nokk drikke, de har lettere for å bli dehydrerte enn voksne.

- Dessertene i Tyrkia er veldig søte og mektige, men de serverer også mye frukt og bær. Selv syntes jeg at vannmelon er godt i varmen. Ungene foretrekker kirsebær.
Dette er ca 20 % av det ene dessertbordet på hotellet, som ble servert til lunch, de har to slike bord.




- På hotellet her er de veldig flink til å behandle maten, her kan du spise og drikke alt. De bruker også flaskevann til å skylde frukt og grønt, og til å lage isbiter. På utflukter bør du holde deg til det som er stekt, kokt eller kan skrelles. Kjøper du drikke så be om at de ikke tar i isbiter. Ellers er det viktig med ofte og god håndvask, både for å unngå smitte selv, men også for å unngå spredning av smitte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar